Training De Transformatie

Waar, wanneer en wat zijn de kosten?

  • Waar: Huntum 28, Amsterdam
  • Wanneer: (5x) zaterdagen:
  • Tijden: van 09 tot 13 uur
  • Kosten: €  voor vijf zaterdagen
  • Aanmelden per e-mail

De groep zal bestaan uit maximaal 10 personen en is alleen toegankelijk voor mensen die ‘de Verbinding’ hebben gedaan.

Maak jezelf bewust van de diepere emotionele gelaagdheid van jouw patronen met Tibetaanse yoga en meditatie

Na het zoeken naar De Verbinding tussen ons lichaam, ons denken en ons voelen, volgen nu 5 zaterdagen om datgene, wat we in De Verbinding hebben geleerd, aan te wenden om een verdere ontwikkeling te ondergaan, die we de Transformatie noemen.

Door onze oefeningen in De Verbinding, zien we nu beter in hoe we De Verbinding met onszelf saboteren, hoe we ons eigen lijden creëren door onze frustraties en verwachtingen. We hebben inzicht verkregen in de manier waarop we ons ‘ego’ opbouwen en welke patronen dat gecreëerde ‘ego’ in de tijd neerzet. Daardoor zijn we ons bewuster geworden van de wijze waarop gedachten-, gevoels- en lichaamspatronen ontstaan en zich handhaven.

De Transformatie zal gaan over het onderkennen van de verschillende emoties die we tegen komen in onze diverse patronen. We bekijken waar deze emoties vandaan komen, waarom en op welke manier ze zijn verbonden met andere emoties, hoe we onze emoties al dan niet uiten en wat we er mee willen bereiken. In deze vervolgtraining werken we aan onze bewustwording van al deze aspecten van de diepere, emotionele gelaagdheid van onze patronen. Dit helpt ons in te zien of onze patronen nog steeds effectief zijn of dat onze patronen – evenals de emoties die eraan ten grondslag liggen – rijp zijn voor de Transformatie.

Tijdens De Transformatie zullen we ons verdiepen in de ’triggers’, datgene wat achter onze emoties schuilt en hen in werking zet. Dit noemen we het zoeken naar de ‘kwaliteit’ van onze emoties. We zullen bekijken hoe we de kwaliteit van onze emoties kunnen zuiveren en vervolgens inzetten om ons te ontkoppelen van de ’triggers’, van bepaalde situaties en personen, die onze emoties en patronen automatisch in werking stellen. Een belangrijk element daarbij is het leren maken van onderscheid tussen de ’trigger’ zelf en wat het in ons ’triggert’ omdat dit onderscheid ons helpt beklemde patronen en emoties te bevrijden.

In De Transformatie zal ik aan de hand van Boeddhistische inzichten deze thematiek behandelen. Ook deze keer zullen we dit doen op basis van oefeningen, meditaties en uitleg over toepassing van de inzichten.

“Zowel ‘de Verbinding’ als ‘de Transformatie’ hebben mij inzicht gegeven in mijn patronen; in hoe ik denk, hoe ik voel en wat er fysiek met me gebeurt. Ik kan nu steeds meer in mildheid naar mijn patronen kijken en onderzoeken welke me dienen en welke niet. Dit levert zoveel helderheid en ruimte op voor mezelf.”

“Ik heb ontzettend genoten van de Transformatie! En ik vond het een mooi vervolg op de eerdere cursus; de Verbinding. Omdat er bij deze cursus slechts 2 weken tussen de verschillende onderdelen zat, kon ik goed aan de slag met de dingen die we op een voorgaande cursusdag hadden geleerd. Ik vond bovendien de verdeling tussen meditatie, Tibetaanse yoga en theorie erg fijn.”

“Ik kijk met veel liefde en plezier terug op de middagen van de Transformatie. De combinatie van theorie, gesprekken onderling, oefeningen en meditatie weet jij heel ‘wijs’ af te wisselen en te doseren. Elke middag ging ik vrijwillig kopje onder, kwam van alles tegen, kwam daarna weer boven en dobberde tevreden uit. Ik heb er veel van geleerd en pas dit nog elke dag toe.”

Glas kunst -Bewustzijntraining: bewustzijn training in Amsterdam door Sonja Nuyt
Ajna - Bewustzijntraining: bewustzijn training in Amsterdam door Sonja Nuyt